Veel gestelde vragen

Kunnen alle honden terecht op Westie World?

Kleine honden rassen, sociaal, gecastreerd. De gasten van Westie World leven samen in één roedel. Ze verblijven samen in één ruimte, zowel overdag als ‘s nachts. De logés kunnen de hele dag vrij rondlopen en zelf kiezen of ze binnen blijven of de speelboomgaard ingaan. Er zijn op Westie World geen benche's of hokken waar honden individueel kunnen verblijven (is uw hondje gewend 's nachts in de bench te liggen dan kan dat natuurlijk wel) . Ons idee is dat alle honden die hier verblijven écht vakantie hebben, samen met alle andere gasten, met zoveel mogelijk plezier en zo min mogelijk stress. Dat werkt alleen met sociale honden, die de regels van het leven in een roedel begrijpen en respecteren en zich daar bovendien prettig bij voelen. Wij hebben de ervaring opgedaan dat dat voor sommige honden helaas niet opgaat. Als uw hondje eigenlijk niets wil weten van andere honden dan doet u hem/haar geen plezier om in de roedel te plaatsen. Ook als uw hond grote angsten heeft voor mensen is plaatsen in de roedel geen oplossing. Wij hadden 2 en nu zelf nog 1 Westie en mede daardoor hebben wij ervoor gekozen om uitsluitend kleine honden rassen te laten logeren.

Bij kleine hondenrassen denken wij aan,

De Westie, Teckel ruig en glad harig, Jack Russell, Cairnterrier, Boomer, Dwerg Schnauzer, Yorkshire Terrier, Boeren Fox, Toy Poedel, Shih Tzu , Maltezer, etc. Dit zijn slechts enkele kleine rassen maar ook andere kleine honden zijn van harte welkom. Voor grote honden, katten, konijnen en cavia's kunt u bijzonder goed terecht bij onze vriendelijke buren pensions.

Kunnen alle kleine honden automatisch wél terecht op Westie World?

Om te bevorderen dat al onze gasten een fijne tijd hebben in Westie World, willen we met alle honden eerst kennismaken voordat we een verblijf definitief boeken. Tijdens die kennismaking zien we al snel of een verblijf op Westie World een succes zal zijn. We behouden altijd het recht om een hond niet aan te nemen.

Waarom nemen jullie geen ongecastreerde reuen aan?

Onze ervaring is, na 8 jaar proberen, dat ongecastreerde reuen de rustige sfeer in de groep nadelig beinvloeden. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om deze niet meer aan te nemen.Niet 'geholpen' mannen zijn veel meer dan de andere gasten bezig met de rangorde in de groep. Ook honden die dat niet of nauwelijks in hun thuisomgeving doen, zullen er hier toch gevoelig voor zijn. Het leven in een vrijlopende roedel roept nu eenmaal die prikkels op, veel sterker dan in park of bos met de baas in de buurt. Op zich niet erg, het is natuurlijk gedrag en het kan zelfs heel goed zijn voor de balans in de groep als een sterke, evenwichtige hond de leidersrol op zich neemt maar hier hoeft dat niet. Door de aanwezigheid van een ongecastreerde reu gaan ook de gecastreerde reuen hun gedrag veranderen wat helaas de rust in de roedel niet ten goede komt.

Zal ik mijn hond dan maar laten castreren?

We zullen nooit iemand adviseren om zijn of haar hond te laten castreren teneinde op Westie World een verblijf te kunnen boeken. Castratie is een echte ingreep, die een impact kan hebben op de hond. Het precieze effect op gedrag en gezondheid is bovendien voor elke hond weer anders al is het merendeel positief. Op het internet is hierover veel te vinden. Ook is chemische castratie voor een bepaalde periode mogelijk. ( vaak net zo duur als castratie)

Onze reu is chemisch gecastreerd, nemen jullie hem dan aan?

Voor een verblijf op Westie World is vooral het effect op het gedrag relevant. We moeten er vanuit kunnen gaan dat een reu zich als gecastreerde hond gedraagt. Dierenartsen geven nogal uiteenlopende termijnen op dat een implantaat werkt, maar de meeste hanteren 6 weken als termijn dat de werking merkbaar wordt, en 6 maanden als 'gegarandeerde' werkingsduur. Wij beschouwen voor een verblijf bij ons een hond dan ook als 'gecastreerd' als de chip in ieder geval 6 weken geleden, en ten hoogste vijf maanden geleden is geplaatst.

Ons teefje is loops. Kan ze dan bij jullie logeren?

Helaas. Wij hebben geen goede mogelijkheid een hond volledig af te zonderen ( mag ook niet) en daardoor kan de aanwezigheid van een loopse teef in een loslopende roedel heel veel onrust veroorzaken. De harmonie kan hierdoor verstoren en dat is net iets dat we niet wensen. We moeten u daarom vragen het verblijf uit te stellen tot de loopsheid volledig achter de rug is (vier weken na de eerste dag). Als uw hond niet loops is, maar volgens uw inschatting de kans bestaat dat uw hond loops wordt tijdens haar geplande verblijf bij ons, kan dat verblijf wel doorgaan. We vragen u dan wel te zorgen voor een 'Nood Adres' waar uw hond naar toe kan als ze inderdaad loops wordt.

Kan ik mijn hond ook voor één dag brengen?

Ja natuurlijk, dagopvang voor uw hond is mogelijk. Dit kan een uurtje zijn of dag of langer. Wat wij niet meer doen is vaste dag opvang (die wekelijks één of meer vast gestelde dagen op Westie World verblijven). U kunt tot op de dag voor de opvang informeren of wij open zijn en of er ruimte is.

Eerst kennismaken. Hoe gaat dat?

Voor we definitief een verblijf afspreken willen we graag even kennismaken met u en uw hond(en). We vragen u daarvoor een keer bij ons langs te komen zodat uw en de bij ons aanwezige honden even aan elkaar kunnen snuffelen en wij informatie kunnen uitwisselen. U krijgt zo ook de gelegenheid om vast te stellen of het verblijf op Westie World is wat u ervan wenst. Zo’n bezoek doen wij even volgens afspraak en zoveel mogelijk buiten drukke periodes, omdat we graag de tijd voor u nemen en willen voorkomen dat uw bezoek de rust in de roedel onnodig verstoort. Kennismakingsbezoeken plannen we bij voorkeur op maandag en dinsdag, en donderdag en vrijdag. U kunt onder het kopje " Reserveren " vast uw contact gegevens of data wensen invullen, (vrij blijvend) of voor ons email adres onderaan deze pagina.

Moet onze hond zijn ingeënt?

We verwachten dat uw hond volledig is ingeënt (de "cocktail") en afzonderlijk is geënt tegen kennelhoest. De entingen moeten uiterlijk 2 weken voor de verblijfsperiode gegeven zijn en in het paspoort of inentingsboekje zijn afgetekend door een dierenarts. Het inentingsboekje of paspoort altijd meebrengen, wij zijn verplicht het tijdens de verblijfsduur van uw hond bij ons in huis te hebben en te kunnen tonen indien de inspectie controle uitvoert.

Gaan jullie zonodig ook met onze hond naar de dierenarts?

Als uw hond tijdens zijn verblijf bij ons onverhoopt iets onder de leden krijgt of anderszins medische verzorging nodig heeft, zorgen we daar natuurlijk voor. Als we menen dat daar aanleiding toe is gaan we met hem of haar naar de dierenarts voor een deskundige behandeling. Als de situatie dat toelaat en u bent bereikbaar, raadplegen we u van te voren en houden we u desgewenst op de hoogte van het verdere verloop. De kosten van een eventuele behandeling en/of medicijnen verrekenen we met u bij het ophalen, uiteraard onder het overleggen van de factuur van de dierenarts.

Mogen we een keer komen kijken bij jullie?

Als u belangstelling heeft, maar eerst eens een kijkje wilt nemen, bent u van harte welkom. Omdat onverwacht (honden) bezoek de rust in onze roedel kan verstoren vragen we u wel van te voren even een afspraak te maken. Dat kan op tel. 06 24704260 of per email.

Om vast een indruk te geven plaatsen wij regelmatig FOTO'S op onze Facebook pagina, de link daarheen vindt U rechts onderin of anders Westie World op facebook zelf.

Hoe verloopt een dag op Westie World?

Vroeg in de ochtend tussen half acht en acht gaat de deur open en kunnen de honden de gras boomgaard in. In de tussen tijd reinigen wij de huiskamer, Kort daarna krijgen ze hun eten en kunnen daarna blijven spelen of rond hangen. Tegen de tijd dat we klaar zijn 9.45 uur kunnen de hondjes opgehaald worden 10.00 - 10.30 uur. Daarna komen de nieuwe hondjes 10.30 - 11.00 uur. Daarna is het terrein van hun en willen we ze zo min mogelijk confronteren met baasjes omdat ze dan weer afgeleid en opgewonden raken. Bij goed weer hebben ze de hele dag de vrije keus: of ze lekker buiten willen zijn of liever binnen een stoel of bank opzoeken, het mag allemaal. Wanneer het lang of hard regent, onweert of heel erg koud is, halen we ze tussendoor binnen mochten ze dat zelf al niet gedaan hebben. Hele jonge of oude honden krijgen van ons extra aandacht omdat ze hun grenzen soms niet kennen. Een hond in de groei krijgt een extra maaltijd als hij of zij dat thuis zo gewend is. Tegen de avond gaat de groep zeker weer naar binnen. Rond vijf is het weer etenstijd, daarna gaan de honden rusten in de hondenhuiskamer. Rond tien uur maken we nog een laatste rondje met de roedel door de boomgaard waarna ze voor het laatst naar binnen gaan en allemaal wat lekkers krijgen. Dan moet ieder in zijn eigen mand-plekje, ondanks dat vaak de ander zijn mand aantrekkelijker is en dan gaat het licht uit. Het is nu echt bedtijd. Wij proberen ons zoveel mogelijk aan de haal en breng tijden te houden om daarna de roedel ook zichzelf te gunnen en niet steeds te verstoren door met bezoekers bij ze te komen want dan zijn ze alle weer afgeleid van wat ze deden.

Welk voer krijgt onze hond bij jullie?

Wij streven ernaar dat de hondjes hetzelfde eten als ze thuis gewend zijn, daarom is het goed als een klant het voer mee kan leveren. Elke hond krijgt zo zijn eigen voer. Dat is voor de hond prettiger (er is al genoeg om aan te wennen) en voorkomt darmklachten door verandering daarvan. We gaan ervan uit dat u voor uw hond ruim voldoende voer meegeeft voor de verblijfperiode. Veel honden eten in Westie World meer dan thuis vooral door het vele buiten zijn en spelen. Ze slapen hier minder dan thuis door alle afleidingen. Ze vallen ook bijna allemaal een beetje af. Zeker bij een langer verblijf is het soms nodig de porties te verruimen of zelfs af en toe een extra voerronde in te lassen - houdt u daar bij het bepalen van de hoeveelheid, die u meegeeft, rekening mee. Overlegt u van tevoren even als u maaltijden heeft die in de diepvriezer bewaard moet worden. Etens bakken zijn er genoeg, die hoeft u niet mee te geven.

Mag onze hond zijn eigen mand, deken en speeltje meenemen?

Natuurlijk, een eigen schone deken of zachte mand is heel welkom, ( graag gewassen daar anders de ruimte nogal kan gaan ruiken) mandjes of lederen banken en stoelen hebben we zelf en daar mogen ze op of in liggen. Uw harde manden worden soms aangegeten door anderen en dat is zonde. Speeltjes hoeven ook niet, er is van alles om mee te spelen. Dit is niet omdat wij dat niet gunnen maar omdat andere honden erom kunnen steggelen. Het meegeven van spullen is wel voor eigen risico. De riem mag u na het brengen weer meenemen, de halsband houden wij liever aan. Het is vrijheid, blijheid in Westie World en voor noodgevallen hebben we riemen in huis.

Onze hond heeft medicijnen nodig. Kan dat bij jullie?

Doordat de hondjes samen verblijven nemen wij geen enkel risico met zieke honden. Als u een zieke hond heeft en datgene is besmettelijk dan wilt u dat een andere hond ook niet aan doen. Kwaaltjes die geen kwaad kunnen en waarvoor een medicijn is voorgeschreven kunnen wij uw instructies nauwgezet opvolgen qua medicijn toediening. Iets anders is het als uw hond echt ziek is en intensieve verzorging nodig heeft. Dat zal voor ons niet haalbaar zijn, de drukte en nieuwe omgeving dragen waarschijnlijk niet bij aan een vlot herstel. Wij willen wel exact weten wat uw hond mankeert omdat wij geen enkel risico voor andere honden zullen nemen, honden die iets besmettelijks onder de leden hebben kunnen we helaas geen onderdak bieden. Maar dat zult u begrijpen.

Onze hond is erg moe na zijn verblijf bij jullie. Is dat normaal?

Ja. Honden zijn tijdens hun verblijf op Westie World meer in beweging dan gebruikelijk. Het dagenlang optrekken met een roedel soortgenoten kan erg intensief zijn, met meer prikkels dan normaal en minder slaap gedurende de dag. Zelfs voor honden die gewend zijn dagelijks flinke wandelingen te maken. Wees niet verbaasd als uw hond na thuiskomst één tot enkele dagen veel slaapt en weinig energiek overkomt, het is even bijkomen van z'n gezellige vakantie.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van het wel en wee van mijn hond?

U kunt ons natuurlijk altijd whatsappen als u wilt weten hoe uw hond het heeft bij ons. Wij sturen in princiepe zelf geen berichtjes omdat die misschien niet goed doorkomen en u ongerust zou kunnen zijn bij het ontvangen van halve info. Wij beantwoorden en kunnen ook wat foto's sturen. Af en toe plaatsen we ook foto's op Facebook maar vooral meer gericht via whatsapp.

Hoe kan ik reserveren?

Reserveren kunt u doen door gebruik te maken van het reserveringsformulier op de Site. Omdat we op Westie World maar een beperkt aantal honden kunnen opvangen, adviseren we u (vooral voor de vakantieperiodes) tijdig te reserveren. Ook voor de zomerperiode (juni t/m augustus) kan nu al gereserveerd worden.

Hoe werkt reserveren voor de zomerperiode?

Voor de zomerperiode (juni t/m augustus) kan worden gereserveerd, in de praktijk betekent dit, dat er in het begin van het jaar een grote hoeveelheid aanvragen binnenkomt. Die worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. Daarbij kijken we ook naar de samenstelling van de logeerroedel in een periode. Wij letten op de verhouding tussen de aantallen reuen en teven. Het is dus mogelijk dat in het voor reuen een periode 'vol' is, terwijl er nog plekken zijn voor teefjes, of andersom natuurlijk. Uw reservering is definitief als u van ons een bevestiging heeft ontvangen.

Ik weet nog niet precies wanneer mijn vakantie is. Kan ik voor de zomervakantie niet een optie nemen?

We begrijpen het probleem, het is niet voor iedereen makkelijk om al vroeg te weten wanneer de vakantie precies is. Helaas hebben wij niet voldoende ruimte om iedereen in de zomer onderdak te bieden. We willen het graag eerlijk spelen en het proces een beetje overzichtelijk houden. Daarom doen we niet aan reserveringen onder voorbehoud. We gaan er van uit dat uw reservering definitief is.

Ik moet het verblijf van mijn hond annuleren. En nu?

Als u tijdig annuleert is er niets aan de hand. We laten de reservering vervallen, hopen voor u op betere tijden en maken waarschijnlijk iemand anders blij met dat plekje. Bij een annulering op het laatste moment is dat vaak niet meer mogelijk en dat is dan wel erg jammer. Maar tegenslag of overmacht kan de besten overkomen en we voelen er niet veel voor om daar nog een schepje bovenop te doen in de vorm van annuleringskosten of vergelijkbare maatregelen. We gaan er vanuit dat u te goeder trouw handelt, dat maakt het allemaal een stuk prettiger. Echter, als u zonder bericht geen gebruik maakt van een bevestigde reservering, (no show) behouden we ons het recht u voor de volledige kosten, van de gereserveerde periode, te belasten - factureren, dan wel u bij een volgende aanvraag een verblijf voor uw hond te weigeren.

Wat zijn de openingstijden voor het brengen en ophalen van onze hond?

Brengen en halen op door de weekse dagen gebeurt op afspraak, halen meestal tussen 10.00 en 10.30 uur, en s'avonds rond 17.00 uur of anders overeengekomen. Brengen zoveel mogelijk tussen 10.30 en 11.00 uur. Belangrijk dat de hondjes s'ochtends komen zodat ze de gehele dag kunnen wennen aan elkaar.Maar wilt u een keer vroeg brengen dan kan dat ook natuurlijk na overleg. Zondagen en feestdagen zijn wij gesloten voor het brengen of halen. De aanwezige hondjes blijven gewoon.

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u die altijd tijdens de kennismaking stellen of even bellen - whatsappen.